Jelle Liekens

Jelle

Hallo,

Ik ben Jelle Liekens (kinder)diëtiste. Kinderen en volwassenen op weg zetten naar een gezonde levensstijl of een aangepaste voeding is mijn passie.

Ik studeerde af in 2008 als Bachelor Voedings- en dieetkunde aan de KHLeuven. Eerst ging ik aan de slag in het Imeldaziekenhuis om later in 2009 als diëtiste oncologie in de GZA-ziekenhuizen te starten. De gedachte om als zelfstandige diëtiste aan de slag te gaan was er al toen ik afstudeerde. Toch wou ik eerst ervaring opdoen, om mensen nog beter te kunnen begeleiden. In 2021 kriebelde het opnieuw om als zelfstandige diëtiste op te starten en sprong ik met beide voeten in een nieuw avontuur. De jarenlange ziekenhuiservaring neem ik met me mee.

Mijn studies gaven mij de nodige wetenschappelijke inzichten rond voeding en gezondheid. Daarbij ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van diëtisten en volg ik regelmatig bijscholingen om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen. Zo behaalde ik in 2014 het “Postgraduaat Voeding bij kanker” en in 2021 het getuigschrift “Navorming voeding bij jonge kinderen en adolescenten”.

Ik ben ervan overtuigd dat gezonde voeding, beweging en een evenwichtige relatie met voeding mede de basis zijn voor een gezonde levensstijl bij volwassenen en kinderen. Wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies kan helpen in de zoektocht naar een gezonde voeding en een gezonde levensstijl met een betere gezondheid als gevolg. Daarnaast kan aangepaste voeding ondersteuning bieden bij bepaalde ziektes en aandoeningen.

Als mama van twee kinderen, weet ik dat gezonde voeding niet altijd een evidentie is. In ons drukke bestaan hebben we immers niet altijd de tijd en/of energie om uitgebreid te koken. Daarom ga ik in de begeleiding eerst na wat de hulpvraag én leefsituatie is. Vervolgens geef ik aangepast advies. Nadien gaan we op zoek naar wat er nodig is om dit advies vol te houden. Iedereen is uniek. Elke levenssituatie is anders en dus is voedingsadvies maatwerk. Vanuit een coachende houding werk ik met haalbare en realistische doelstellingen om resultaat op lange termijn te halen en te evalueren wat al dan niet werkt.

Kinderen en volwassenen kunnen terecht rond volgende thema’s:

 • Gezonde voeding bij kinderen: welke voeding is geschikt voor welke leeftijd
 • Gezonde voeding bij volwassenen
 • Gewichtsproblemen: overgewicht, obesitas, ondervoeding
 • Voedings- en eetproblemen: kinderen die moeilijk eetgedrag vertonen
 • Voedselallergieën en -intoleranties
 • Buikklachten: diarree, constipatie, …
 • Voeding bij kanker of na een kankerbehandeling (vermoeidheid, ongewenst gewichtsverlies, ongewenst gewichtstoename, smaakveranderingen, slikstoornissen, …)
 • Voeding bij dysfagie (slikstoornissen)
 • Prikkelbare darmsyndroom (fodmap dieet)
 • Diabetes type 2, prédiabetes
 • Vegetarisme en Veganisme

Voor sportvoeding verwijs ik je graag door naar één van mijn collega’s.

Twijfel je of ik je kan verder helpen? Neem gerust contact met me op. Dit kan telefonisch of via het contactformulier.

Maak meteen een afspraak bij Jelle via jelle@coachingcompany.be