Ine Janssens

Ine

Hallo,

Ik ben Ine. Ik zou mezelf kunnen omschrijven maar misschien is het nog belangrijker te weten hoe anderen mij ervaren. Volgens hen ben ik een warme therapeut, extravert, creatief, empathisch en inspirerend. Ik voeg er graag zelf nog aan toe dat ik een echte doener ben en een gepassioneerd luisteraar. Andere verhalen, andere levenslopen, andere opinies. Ik deel niet altijd dezelfde mening, maar ik leer er graag van. Mijn nieuwsgierigheid komt vanuit de buik en maakte van mij, samen met mijn empathisch vermogen, al vroeg een echte luisteraar. Altijd veel gehoord en nog meer gezien. Maar, ik kan ook heel direct zijn. Ik durf woorden wel eens terug te geven als ik denk dat dit nodig is. Te meer omdat ik ervaar dat je er van kan leren. Niets ongepast, wel met veel respect.

Ik ben afgestudeerd als Licentiaat in de Psychologie (2006) en ben erkend psycholoog bij de Psychologencommissie. Ik startte na mijn studies meteen als onderzoeker aan de Universiteit Gent waar ik fundamenteel onderzoek deed. Nadien legde ik me meer toe op praktijkgericht onderzoek in de psychosociale oncologie. Vervolgens werkte ik aan een hogeschool in projecten rond ‘coaching’. In aanvulling op mijn onderzoeksfunctie en vanuit een innerlijke drive om te groeien, besloot ik om een coachingsopleiding te volgen. In 2013 werd ik Professioneel coach. Een jaar later richtte ik mijn eigen praktijk op. Om me verder te professionaliseren startte ik bijkomend een 4-jarige opleiding Familie, gezin en systeemtherapeut (2015-2019). Dit maakt dat ik naast individuele begeleiding ook koppeltherapie en gezinstherapie geef. 

Sinds 2022 ben ik mee in de conventie gestapt. Naast gespecialiseerde zorg, verleen ik ook eerstelijnshulp in de psychologische zorg (ELP).  

Vanuit de visie dat heel wat kinderen en jongeren nu al kampen met te veel stress en spanningen zocht ik bijkomend naar een opleiding die zich richt op yoga, creativiteit en (een beetje) shiatsu. Sinds 2016 ben ik docente in de kinderyoga voor kleuters, kinderen en tieners.

In de praktijk werk ik als psycholoog, coach, therapeut, loopbaanbegeleider, yoga teacher en last but not least ook coördinator. Veel jobs die terug te brengen zijn naar één zelfde onderstroom: samen rust zoeken. Afhankelijk van de job leg ik andere accenten. De variatie houdt me scherp en voedt mijn passie voor het vak.

In de sessies ga ik graag met jou op zoek naar waarom de zaken bij jou lopen zoals ze lopen, zonder oordeel. Ik wil met jou op zoek gaan naar je verdriet, je valkuilen, je (terugkerende) patronen en hindernissen, maar ook naar je sterktes, je passies en je dromen. Bovenal wil ik samen met jou uitzoeken hoe je weer kan groeien of de moed kan vinden om opnieuw krachtig in het leven te staan zodat je misschien nu of later weer durft te genieten. Alleen of samen met betekenisvolle anderen.

Bekijk het profiel van Ine hier voor meer info.

Maak meteen een afspraak bij Ine via ine@coachingcompany.be