Ammeke Van Loock

Ammeke

Hallo,

Ik ben Ammeke, HSP coach en rouwtherapeut bij Coaching Company.
Ik studeerde af als bachelor in de orthopedagogie. Nadien volgde ik de opleiding zorgverbreding en remediërend leren en kwam ik in het onderwijs terecht. Hoe graag ik ook werk in het onderwijs toch miste ik nog een extra sprankel. In 2022 volgde ik mijn hart door een opleiding tot gecertificeerd HSP coach en rouwtherapeut te volgen. Enkele eigenschappen van mezelf op een rijtje. Positief, enthousiast maar ook sterk in rust overbrengen. Hoogsensitief, een sterk buikgevoel en een empathisch vermogen.

Werken in verbinding
Naast individuele begeleidingen van kinderen, jongeren en volwassenen kunnen koppel-, gezins- en groepssessies een mooie aanvulling zijn. In de sessies staat connectie centraal. Samen gaan we vanuit een verbindende houding op pad doorheen een proces waarvan jij of jullie de eigenaar zijn.

Coaching bij hoogsensitiviteit
Hoogsensitiviteit is een kracht. Je kan bij mij terecht om dit deel van jouw persoonlijkheid te ontdekken en om te leren omgaan met de mogelijke valkuilen van deze karaktereigenschap. Hoe ga je om met hoogsensitiviteit binnen het gezin (kind en ouder)? Vormen relaties voor jou een uitdaging? Hoe ga jij om met een hoogsensitieve partner? Raak jij als kind of jongere makkelijk overprikkeld, thuis en op school? Zit jij als ouder of leerkracht met de handen in je haar in de begeleiding van hoogsensitieve kinderen?
Graag bied ik jou tijdens de sessies een luisterend oor en de nodige handvaten aan.

Rouwtherapie
Ik draag je graag een warm hart toe bij een verlieservaring waar jij extra steun bij zoekt. Naast het verlies van een dierbare kan ik je ook helpen bij onverwachte veranderingen, gezondheidsproblemen, een miskraam, ongewenste zwangerschappen, een verhuis, een relatiebreuk of een breuk met een dierbare, ontslag of verandering van werk,… . Ik luister graag naar je verhaal en probeer samen met jou te zoeken hoe jij opnieuw je plek kan innemen. Rouwen is niet loslaten, maar anders leren vasthouden.

Ik kijk er alvast naar uit om jou te mogen verwelkomen binnen de praktijk!

Bekijk het profiel van Ammeke hier voor meer info.

Maak meteen een afspraak bij Ammeke via: ammeke@coachingcompany.be